Näin lomaromanssista saadaan vakava parisuhde

Lifestyle Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lomalla saattaa rakastua helpommin uuteen tuttavuuteen, kun arkihuolet ovat kaukana kotona ja mielen täyttää vain onni ja ilo. Joskus planeettojen asennot tuntuvat naksahtavan paikoilleen kuin satuelokuvassa, ja moni haaveilee lomalla alkaneesta romanssista vakavempaa parisuhdetta.

Etäsuhde vaatii kuitenkin paljon työtä onnistuakseen. Lomalla alkanut rakkaus voi olla hetken huumaa, eikä sillä välttämättä ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Matkoilla tavatut henkilöt saattavat olla erilaisia kotioloissa ja arjen koittaessa, Thrillist muistuttaa.

Mikäli on kuitenkin päättänyt jatkaa suhdetta ja saada siitä jopa vakavemman, kannattaa ihastukseen pitää usein yhteyttä. Pikaviestimet käyvät kuumina uuden rakkauden kanssa ja puhelimesta tulee elämääkin tärkeämpi kapistus. Sen lisäksi toiseen ihmiseen täytyy luottaa, vaikka hän olisi toisella puolella maapalloa.

Etäsuhteessa olevat pariskunnat tekevät kaikkensa viettääkseen aikaa toistensa kanssa. Siksi heidän on hyvä suunnitella tapaamisia pitkän ajan päähän. He voivat myös päättää, minkä ajan kuluessa muuttavat lopullisesti samalle paikkakunnalle ja saman katon alle. Kummankin omat menot ovat tällaisessa suhteessa toissijaisia, ja harvoin tapaamalleen rakastetulle löytyy aina aikaa mahdollisuuden tullen.

Vaikka pariskunta lopulta muuttaisi toisen osapuolen kotikaupunkiin, tulisi molemmilla kumppaneilla olla yhteisen elämän lisäksi myös omat ystävät ja harrastukset. Kumpikaan ei saa olla kumppanistaan riippuvainen. Mikäli suhde toimii loistavasti vielä yhteenmuuton jälkeen, voi lomaromanssi lopulta kääntää kurssinsa kohti avioliiton auvoisaa satamaa.