Selfie-poseeraukset tappoivat 28 ihmistä vuodessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tilastoista, joiden mukaan syksyyn 2015 mennessä selfie-kuvien ottajia oli menehtynyt kuvan ottamisen hetkellä suurempi määrä kuin hain hampaisiin. Tällöin kahdeksan ihmistä oli kuollut hain hyökkäykseen ja 12 ihmistä selfie-kuvaan liittyvässä tapaturmassa.

Nyt Priceonomics on tehnyt koko viime vuoden tilastoista yhteenvedon, mikä on vieläkin yllättävämpää luettavaa.

Vuoden 2015 yleisimmät vahinkoon liittyvät kuolinsyyt olivat tukehtumiskuolemat seksin aikana, lentokoneonnettomuudet, ampiaisen pistäminen ja selfie-kuvat. Selfie-kuvien ottamisen aikana oli viime vuonna menehtynyt jopa 28 ihmistä, mikä on enemmän kuin esimerkiksi Mount Everestillä sattuneissa onnettomuuksissa, lumilautaillessa, tai hain hyökkäyksessä.

Selfie-kuviin menehtyneistä selkeästi suurin osa oli Intiasta, Venäjältä, Yhdysvalloista ja Espanjasta. Kuvan ottamisen aikana tapahtuneet kohtalokkaat vahingot ja onnettomuudet liittyivät joko korkealta putoamiseen, hukkumiseen, junan alle jäämiseen, ampumiseen, kranaattiin, eläimiin tai lento- ja auto-onnettomuuteen.

Selfie-kuvien ottamisen keskellä menehtyneet olivat iältään 14 – 32 -vuotiaita. Selkeästi suurin osa menehtyneistä oli kuitenkin 20 – 21 -vuotiaita. Menehtyneistä 73,5 prosenttia oli miehiä ja 26,5 prosenttia naisia.