Mies unohti turvavälin – huonostihan siinä kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tänään vietetään 112-päivää, joten päivään sopivat hyvin myös liikenneaiheiset esimerkit varomattomuudesta. Ihmisten tulisi ottaa liikenteessä muut kuljettajat ja ajoneuvot huomioon. Aina näin ei kuitenkaan käy.

Autolla ajaessa yksi tärkeistä asioista on ehdottomasti turvaväli. Riittävän etäisyyden pitäminen edellä ajavaan autoon säästäisi monet kolaroinnit ja olisi luultavasti pystynyt estämään myös tämän videolle talletuneen ojaan ajamisen.

Auton kojelautakameran tallentamasta videosta nähdään, miten yksi autokuski ajaa ärsyttävän lähellä toista autoa. Autojen turvaväli on vain muutaman metrin mittainen, mikä kostautuukin takana ajavalle autolle nopeasti. Edellä ajava auto alkaa jarruttamaan, mutta perässä kiinni ajavalle ei jää aikaa reagoida.

Auto alkaa hidastamaan, koska keskellä tietä tallustelee koira. Perässä kiinni ajanut auto ei ehdi jarruttamaan, minkä vuoksi hän joutuu väistämään ripeästi keskelle tietä. Kuski menettää autonsa hallinnan ja ajaa ojaan niin, että koirakin kääntyy katsomaan kuopasta pöllyävää hiekkapilveä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.