Tässä se on! Iron Maidenin Boeing 747 Ed Force One – suosikkiyhtye kiertueelle omalla jumbojetillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin rockyhtyeisiin lukeutuva Iron Maiden teki taannoin historiaa lentämällä maailmankiertueellaan omalla Boeing 757 -lentokoneella, joka oli maalattu yhtyeen väreihin ja nimetty Ed Force Oneksi. Tänä vuonna yhtye kiertää merkittävästi näyttävämmin omalla Boeing 747-400 -jumbojetillä.

Iron Maidenin lennon numerona on yleensä 666. Ammattilentäjä ja yhtyeen vokalisti Brude Dickinson lentää yhtyeen kanssa keikkailun lisäksi myös tavallisia turistilentoja Astraeus-lentoyhtiölle, jolta edellinen Ed Force One vuokrattiin. Nyt vuorossa on siis merkittävästi suurempi lentokone, kun yhtye suuntaa Book of Souls World -kiertueelleen.

Staran saamien tietojen mukaan Bruce Dickinson lentää myös tätä yksityiskonetta, sillä hän on opiskellut siihen tarvittavan kelpuutuksen. Samalla Dickinson sai itselleen uuden bisneksen vuokraamalla ostamaansa lentosimulaattoria lentoyhtiöille. Nyt Stara sai yhtyeeltä haltuunsa ensimmäisen valokuvan valmiista Ed Force Onesta, joka on yhtyeen maalausten kera todella majesteettinen näky. Air Atlanta Icelandicilta vuokrattu lentokone on parhaillaan Arabiemiraateissa huollossa ennen kiertuetta.