Kaikkien aikojen dominoefekti – näin kaatuu 128 000 palikkaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Dominoefektiä testataan yleensä pitkän palikkajonon avulla. Toisinaan dominoefekteihin hurahtaneet harrastelijat luovat monikerroksisia kokonaisuuksia, jossa esineiden kaatuminen tapahtuu uusilla ja luovilla tavoilla. Palikoista voidaan kasata esimerkiksi pyramideja.

Kaivoimme netistä esiin videon, jolla nähdään harvinaisen näyttävä dominoefekti. Kyseessä on 128.000 palikan taidonnäyte, ja se kestää kaikkineen järisyttävät seitsemän minuuttia. Wimp-sivuston mukaan dominoketjun rakentamisesta on vastannut saksalainen 17 rakentajan muodostama The Sinners Domino Production -ryhmä.

Dominoefektiksi kutsutaan ketjureaktiota, jossa esineet kaatuvat pitkässä jonossa toinen toisensa kumoten. Kyseistä temppua on kokeiltu julkisesti verkkovideoilla dominopalikoiden lisäksi muun muassa mehupurkeilla, cd-levyillä ja autonrenkailla.