Hammas limulasissa – näin sille käy 5 päivässä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Virvoitusjuomien terveyshaitoista on tiedetty ja varoitettu jo pitkään. Terveysviranomaiset kannattavat ehdotusta, jonka mukaan limonadipullojen etiketteihin olisi saatava varoituskuvia ja tekstiä juomien terveyshaitoista eikä suotta.

BuzzFeedin julkaisemalla videolla nähdään, millaista vauriota colajuomat aiheuttavat hammasluulle. Videolla ihmiset kertovat juovansa paljon virvoitusjuomia. Kun heille näytetään, miltä colassa kelluneet hampaat näyttävät muutaman päivän kuluttua, heistä jokainen alkaa voimaan pahoin.

Hampaat ovat kuluneet ja virvoitusjuoma on värjännyt ne lähes mustaksi. Ihmiset eivät yleensä liota hampaitaan tuntikausia tai useampia päiviä virvoitusjuomissa, mutta niiden aiheuttamat vahingot hampaissa ovat silti todelliset.

Jo tunnin kuluttua virvoitusjuomassa upotettu hammas oli tummempi ja näytti siltä, että sen kiillekin oli kärsinyt. Muutaman päivän kuluttua hammas oli täysin entinen, hauras ja tummanruskea.