Tulevaisuuden älypuhelimet ovat taipuisia – tältä näyttää prototyyppi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen iPhone 6 -puhelin muistetaan sen kyseenalaisesta tavasta taipua käyttäjien taskuissa. Kyseessä oli valmistajan tekemä moka, mutta tulevaisuudessa älylaitteet saatetaan luoda tarkoituksella taipuviksi.

Kanadan Kingstonissa sijaitsevan Queen’s University -yliopiston tutkajt ovat luoneet taipuvan älypuhelimen. Laite käyttää LG:n Display Flexible OLED -kosketusnäyttöä, ja sen takaosassa on taipuvuutta tunnistavat sensorit. ReFlex-nimen saanut älylaite toimii Android 4.4 -käyttöjärjestelmällä.

Laitteen avulla esimerkiksi e-kirjan sivuja voi selata samaan tyyliin kuin oikean kirjan. Phys.org -sivuston mukaan käyttäjät voivat jopa tuntea ”sivujen” kääntyvän sormenpäissään laitteen värinäominaisuuden ansiosta.

Taipuvuutta voi käyttää myös hyväkseen esimerkiksi Angry Birds -peliä pelatessa, kuten Human Media Labin julkaisemalla Youtube-videolla käy ilmi. ReFlex on vielä prototyypin asteella, mutta se antaa hyvän kuvan siitä miltä älypuhelimet saattavat näyttää tulevaisuudessa.