Lähimaksukortit uinuva katastrofi – valokuva kiteyttää riskin!

Digi · Stara.fi

Uudet maksutavat ruokkivat varkaita keksimään uusia tapoja, joilla näpistää ihmisiltä helposti rahaa. Nyt yksi mahdollinen varas on kuvattu julkisen liikenteen kulkuneuvossa maksupäätteen kanssa. Ilmeisesti varas kalasteli lähimaksulla varustettuja pankkikortteja.

Paul Jarvis -niminen mies on varoittanut kanssamatkustajia uudesta tavasta, jolla varkaat voivat helposti varastaa pieniä rahasummia ihmisiltä. Jarvis on jakanut Facebook-sivuillaan kuvan miehestä, jonka kädessä nähdään langaton maksupääte. Ilmeisesti mies yritti etsiä matkustajilta maksupäätteellisiä kortteja luettavaksi.

Uusi lähimaksutoiminto pankkikorteissa sallii pienten ostosten maksamisen ilman tunnusluvun näppäilemistä. Kortti täytyy viedä vain lähelle maksupäätettä, jolloin maksu lähtee kortilta. Paul Jarvis kertoo itsekin testanneensa pystyykö maksupääte tunnistamaan kortin lompakon sisältä ja huomasi, että pystyy. Näin ollen ihmisten kannattaa panostaa myös suojakoteloon, joka estää kortin lukemisen.

Uudenlaiseen uhkaan on reagoitu lompakkomarkkinoilla nopeasti, sillä useampi valmistaja on jo ehtinyt lanseerata RFID-suojattuja lompakoita ja korttikoteloita. Näiden uutuustuotteiden luvataan estävän sisällään olevien korttien etälukemisen tehokkaasti.