Monopoly uudistuu – mukana luottokortit ja pörssiromahduksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monopoli julkaistiin jo vuonna 1935, ja sittemmin pelistä on nähty useita erilaisia versioita. Nyt Hasbro-yhtiö on esitellyt Toy Fair -tapahtumassa pelin tuoreinta versiota. Loppuvuodesta ilmestyvä Monopoly Ultimate Banking Game uudistaa jonkin verran alkuperäistä peliä.

Yksi muutoksista perinteiseen versioon nähden on se, että paperiseteleiden sijaan pelaajille jaetaan luottokortit. Kortit toimivat sähköisellä lukulaitteella. Uudessa versiossa on myös uudistetut sattumakortit, joissa on mukana erityisiä ”elämäntapahtumia”.

Nämä ovat esimerkiksi pörssiromahduksia ja vuokrahintojen heittelyitä, jotka saattavat Hasbron mukaan muuttaa pelaajien tuuria hetkessä. Aika näyttää, kuinka internetin syvät rivit suhtautuvat paperirahasta luopumiseen.

Luottokorttien käyttöönotto Monopolissa ei tosin ole varsinaisesti mitään uutta, vaikka Hasbro muuta väittäisikin. Paperirahan korvaavat kortit ja lukulaite olivat mukana jo esimerkiksi vuonna 2005 julkaistussa Monopoly – tässä ja nyt -versiossa.