Näin puhdistat auton ikkunat jäästä – niksi säästää minuutteja

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pakkaskeleillä monen autolla työmatkansa kulkevan arkirutiineihin kuuluu se, että auton lasit täytyy raaputtaa pois jäästä. Jään skrapaamiseen on perinteisen raaputtamisen lisäksi monia keinoja, joista Men’s Health -lehti julkaisi yhden hyväksi havaitun ja nopean niksin.

Pidä kotona huoneenlämmössä suihkupulloa, jonka sisällä oleva seos sisältää kaksi osaa puhdistusalkoholia ja yhden osan hanavettä. Auton lasien ollessa jäässä ota seos mukaasi ja suihkuta nestettä suoraan tuulilasiin ja muihin lasipintoihin.

Neste saa jään sulamaan lasista heti kun sitä on suihkutettu. Anna nesteen kuitenkin vaikuttaa minuutin ajan ennen kuin alat pyyhkimään jäätä lasista pois. Pelkkä veden suihkuttaminen ei auta, koska se jäätyisi lasiin heti kiinni.

Alkoholin jäätymispiste on niin alhainen, että se pystyy sulattamaan lasissa kiinni olevan jään ennen kuin neste itse jäätyy. Muista kuitenkin säilyttää suihkepulloa sisätiloissa huoneenlämmössä, että seoksen lämpötila pysyy tarpeeksi korkeana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.