Eroottinen novelli aiheutti sydämentykytystä – kirjailija tuomittiin vankilaan!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Egyptiläinen kirjailija Ahmed Naji on tuomittu Kairon oikeustuomioistuimessa kahden vuoden vankeusrangaistukseen liian eroottisen novellin kirjoittamisesta. Yksi lukijoista oli haastanut Najin oikeuteen, sillä sopimaton ja härski teos oli aiheuttanut hänelle sydämentykytystä.

Lukija kertoi, että kirjan lukeminen sai hänet voimaan pahoin ja hän pelkäsi voimakkaan sydämentykytyksen johtavan sydänkohtaukseen. Ahmedin novelli oli julkaistu provinssin tukemassa egyptiläislehdessä. Miehen kirjoitusta on pidetty vulgaarina ja hävyttömänä.

Najin kirjoittamassa The Guide for Using Life -novellissa päähenkilö vierailee muun muassa villeissä juhlissa, jossa vieraat käyttävät huumeita ja alkoholia. Juhlissa päähenkilö tapaa vanhemman naishenkilön ja he harrastavat seksiä. Konservatiivisesa Egyptissä miehen kirjoitusta on pidetty normien ja sosiaalisten etikettien vastaisena.

Ahmedin tuomiota on arvosteltu ja kritisoitu laajasti Egyptin mediassa. Daily Mail -lehden mukaan monet ovat pitäneet tuomiota kohtuuttomana, etenkin kuin Ahmed on jo kerran vapautettu kaikista syytteistä. Julkinen kritiointi kääntyi Ahmedia vastaan, sillä viimeisimmässä oikeudenkäynnissä tuomari antoi lopulta Najille maksimirangaistuksen.