Sea World kiinni vakoilusta – hankki tietoja eläinaktivisteista

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltalaisessa mediassa on noussut kohu uutisesta, jonka mukaan SeaWorld-elämyspuistoketju on syyllistynyt vakoiluun. Yrityksen hämäräpuuhat paljastuivat, kun eläintenoikeusjärjestö PETA:n joukkoihin soluttautunut Paul McComb paljastui yrityksen työntekijäksi.

San Diegossa sijaitsevassa elämyspuistossa työskennellyt McComb oli saanut yrityksensä johdolta käskyn soluttautua eläntenoikeusaktivistien joukkoon, jotta he saisivat sisäpiiritietoa aktivistien protesteista ja tempauksista.

Peiteoperaation päämääränä oli auttaa SeaWorldia estämään ja varautumaan elämyspuistoihin kohdistuviin protesteihin. Mirror-lehden mukaan SeaWorld on myöntänyt, että McComb on heidän työntekijänsä ja näin ollen myöntänyt vakoilun.

SeaWorldin toimitusjohtaja Joel Manby on puolustellut vakoilua sillä, että hän on halunnut varmistaa työntekijöidensä ja asiakkaidensa olevan turvassa aktivistien hyökkäyksiltä. PETA:n mukaan McComb on yrittänyt aiheuttaa järjestölle ongelmia yllyttämällä sen jäseniä väkivaltaisuuksiin. Peiteoperaation paljastuttua McComb erotettiin järjestöstä.