Stressiä parisuhteessa? 10 vinkkiä asian käsittelemiseen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Stressi tappaa salakavalasti parisuhteen intohimon ja romanttisuuden. Kodin, työn ja vapaa-ajan välillä tasapainotteleminen saattaa tuntua joskus ylitsepääsemättömältä ja eskaloida pienet kinastelut jopa eron aiheuttavaksi riidaksi.

Kymmenen vinkin avulla voi käsitellä parisuhteessa ilmenevää stressiä siten, että se ei pääse nakertamaan onnea. Stressin ensioireet kannattaa panna merkille hyvissä ajoin. Pariskunnan tulee pitää huolta toisistaan ja muistaa, että he voivat ainoastaan vaikuttaa kaikessa omaan käyttäytymiseensä. Toisen luonnetta tai tunteita ei voi lähteä muuttamaan.

Työt tulee jättää aina työpaikalle ja kotona kannattaa keskittyä tärkeimpien ihmisten hyvinvointiin. Toki voi vaihtaa kuulumisia työasioista, mutta ne eivät saa olla keskustelun keskipisteenä koko iltaa. Kuuntelemisen taito on yksi parisuhteen tärkeimmistä elementeistä.

Yhdessä tekeminen on stressiä tehokkaasti poistava asia. Kokkaileminen, liikunta ja lomareissut saavat pariskunnan puhaltamaan yhteen hiileen ja unohtamaan arkiset huolet ja murheet. Älypuhelimet voi jättää huoletta eteisen pöydälle heti kotiin saavuttua, mikäli mielii täyden huomion kumppaniltaan.

Kukaan ei ole täydellinen ja stressi toimii oivana muistuttajana ihmisten vajavaisuudesta. Alakulon ja paineen kynnyksellä tulee kuitenkin muistaa, että pariskunta on aikoinaan rakastunut erityisesti toistensa hyviin puoliin. Siksi he ovat yhdessä ja siksi heidän tulee myös panostaa yhdessäoloon. Nauttikaa ja rentoutukaa, seksi poistaa stressiä kaikista tehokkaimmin.