Uusi rottalaji löytyi – pelottavan pitkät häpykarvat

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nisäkästutkija Kevin Rowe oli Indonesiassa Sulawesi-saarella tutkimassa uutta isoa rottalajia. Rotat ovat monien mielestä pelottavia muutenkin, mutta uusi löytynyt laji saattaa pelästyttää kärsämäisen nenänsä lisäksi todella pitkällä häpykarvoituksellaan, jonka käyttötarkoitus on vielä mysteeri.

Uusi rottalaji on noin puoli metriä pitkä ja omistaa pitkän kärsämäisen nenän. Tutkijat ovat erityisesti ulkonäön lisäksi ihmetelleet rotan poikkeuksellisen pitkiä häpykarvoja, jotka muistuttavat Rowen mukaan enemmän pitkiä viiksiä kuin häpykarvoja. Rowe ei osaa Metro-lehden mukaan vielä kertoa pitkän häpykarvoituksen tarkoitusta, mutta uskoo sen liittyvän paritteluun.

Rotalla on myös pitkät ja terävät etuhampaat, joilla se lävistää saaliinsa. Rotalta puuttuu kuitenkin muille nisäkkäille ominainen leuka, jonka avulla se pureskelisi saaliinsa. Australian Museum Victoriassa työskentelevä Rowe jatkaa uuden rottalajin tutkimista työryhmänsä kanssa, minkä jälkeen lajista voidaan vasta saada tarkempaa tietoa.

Hog-nosed Rat

Meet the new species of mammal: the Hog-nosed rat and the team of scientists who discovered it in Sulawesi, Indonesia.

Posted by Museum Victoria on Tuesday, October 6, 2015