Aarre löytyi kirpputorilta – arvo olikin tuhatkertainen!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaisnaisen tekemä kirpputorilöytö on paljastunut todelliseksi aarteeksi. Buddhalaista jumalhahmoa esittävän patsaan ostanut nainen oli hankkinut tietämättään itselleen arvokkaan keräilyharvinaisuuden muutamalla kymmenellä eurolla.

Autonsa peräkontista tavaroita myynyt myyjä ei ollut vaivautunut tinkaamaan ja patsas vaihtoi omistajaa lopulta 30 eurolla. Tiibetiläistä jumalatarta esittävä patsas näytti ostajan silmään hintaansa arvokkaammalta ja hän vei sen arvioitavaksi asiantuntijalle.

Ostajalle paljastui, että kyseessä oli aito 1500-luvun tiibetiläisfiguuri. Asiantuntijan arvioi patsaan olevan jopa 10.000 euron arvoinen. Upea pronssipatsas päätyi lopulta huutokauppaan Wisborough Greenissa. The Sun -lehden mukaan keräilijät ihastuivat patsaaseen ja se myytiin lopulta 26.000 eurolla uudelle omistajalle.

Twitter
Twitter