Mies söi pallokalaa – joutui vatsahuuhteluun kahdeksan kertaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pallokala on suurta herkkua Aasiassa, mutta se täytyy valmistaa oikeaoppisesti eläimen myrkyllisyyden vuoksi. Nyt Kiinan Fujianista kantautuu tapaus, jossa mies joutui sairaalaan syöytyään virheellisesti käsiteltyä pallokalaa.

Wang-niminen mies toimitettiin sairaalaan hänen tultua huonovointiseksi pallokalakeiton syömisen jälkeen. Straits Herald -lehden mukaan mies oksensi lähes taukoamatta kolmen tunnin ajan. Lääkärit joutuivat suorittamaan Wangille yhteensä kahdeksan vatsahuuhtelua, jotta myrkky varmasti poistuisi miehen elomistöstä.

Pallokalakeittoa tarjoilleen ravintolan omistaja on myöntänyt, ettei hän käsitellyt pallokalan maksaa tarpeeksi hyvin ennen ruoanlaittoa. Pallokalaa voivat valmistaa ruoaksi vain erillisen luvan saaneet kokit. Paikalliset viranomaiset tutkivat parhaillaan tapausta.