Stressaako? Tässä kolme yllättävää lievittäjää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Terveelliset elämäntavat, hyvät yöunet, palkitseva työ, liikunta ja talousasioiden tasapaino auttavat pitämään stressin kurissa. Välillä stressin syntymistä ei kuitenkaan pysty estämään. Huffington Post -sivusto julkaisi kolme yllättävää stressinlievittäjää, joista moni ei välttämättä tiennyt aiemmin.

1. Kävely paljain jaloin

Paljain jaloin käveleminen hiekalla tai nurmella lievittää stressiä. Myös ruohikolla makaaminen ja taivaalle tuijotteleminen rentouttaa ja lievittää stressiä.

2. Ylösalaisin oleminen

Käsillä ja päällä seisominen lievittävät stressiä rentouttaen selkärankaa ja antaen uutta näkökulmaa. Jos kumpikaan edellä mainituista ei vielä onnistu, myös lattialla makaaminen jalat ylöspäin seinää vasten ojennettuina auttaa.

3. Hakeudu veden ääreen

Veden äärellä oleminen lievittää stressiä. Oli kyseessä joki, järvi tai meri niin kaikenlainen veden aikaansaama ääni ja aaltoilevan veden pinnan katsominen rentouttavat ihmistä ja lievittävät stressiä.