Tekstiviestin kirjoittaminen auton ratissa – näin vaarallista se on!

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni ihminen sortuu edelleen autoa ajaessaan tekemään rikkeen, joka voi pahimmassa tapauksessa koitua kohtalokkaaksi. Puhelimeen puhuminen ilman langattomia handsfree-laitteita on laitonta, minkä lisäksi myös tekstiviestin kirjoittaminen vaarantaa liikenteen.

Liikennevakuutuksien parissa työskentelevä Gary Lowry on kertonut Huffington Post -sivustolle, että puhelimen näpyttelemiseen kulutetut sekunnit tuntuvat matkan pituudessa yllättävän paljon. Vaikka kuski ajattelisi vain nopeasti vilkaisevansa puhelinta, katseen palautuessa tiehen henkilön reagointinopeus ei ole enää sama.

Tekstiviestiä kirjoittaessa kuskin huomio häiriintyy keskimäärin noin neljän sekunnin ajaksi yhden puhelimen vilkaisun vuoksi. Noin 90 kilometrin tuntivauhtia ajettaessa ihminen ei siis ehdi reagoimaan yli sadan metrin aikana mihinkään yllättävään tilanteeseen, joka tiellä voi tulla vastaan. Lowry on verrannut asiaa siihen, että henkilö ajaisi silmät sidottuina ison jalkapallokentän halki päästä päähän.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.