Lomailulla merkittävät terveysvaikutukset – yleisimmät listattiin!

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Englantilaistutkijat ovat listanneet yleisimmät terveysvaikutukset, joita lomaileminen ja matkusteleminen saa aikaan. Laajaan lomakyselyyn on vastannut yhteensä 31 miljoonaa henkilöä, jotka ovat viettäneet vähintään viikon mittaisia lomia viime vuoden aikana.

Tulokset paljastivat, että lomailemisella on aiempaa enemmän piileviä terveysvaikutuksia. Daily Mail -lehden mukaan tutkijat myös havaitsivat, että loman positiiviset terveysvaikutukset kestävät pitkään loman jälkeenkin, pisimmillään jopa kolme kuukautta. Vastanneista 81 prosenttia kertoivat olevansa onnellisempia loman viettämisen ansiosta.

Kysely on toteutettu Expedia -matkailuyrityksen toimeksiantona. Expedia-konserniin kuuluu useita matkailualan verkko- ja hakukonepalveluita, kuten Hotels.com ja Trivago. Vastanneiden tuli arvioida terveysvaikutuksia ja laittaa ne järjestykseen oman kokemuksen pohjalta. Matkailijoille ja lomailijoille esitettyjen kysymysten perusteella yleisimmät lomailun terveyshyödyt olivat:

Rentoutunut olo (46 % vastanneista)

Iloinen mieli (42 % vastanneista)

Vähentynyt stressi (35 % vastanneista)

Lisääntynyt energisyys (29 % vastanneista)

Parisuhteen ja perhe-/ystävyyssuhteiden vahvistuminen (21% vastanneista)

Paremmat yöunet (20 % vastanneista)

Ahdistuksen vähentyminen (16 % vastanneista)

Parempi yleisterveys (14 % vastanneista)

Sosiaalisuuden lisääntyminen (14 % vastanneista)

Motivaation lisääntyminen (13 % vastanneista)

Itsevarmuuden lisääntyminen (10 % vastanneista)

Parempi iho tai iho-ongelmien parantuminen (10 % vastanneista)

Nuorentunut olo (10 % vastanneista)

Inspiroituminen ja luovuuden lisääntyminen (8 % vastanneista)

Tuotteliaisuuden lisääntyminen (7 % vastanneista)

Aktiivisempi seksielämä ja libidon kasvaminen (6 % vastanneista)

Painon putoaminen ja liikakilojen karistaminen (6 % vastanneista)