Ruotsi lanseerasi puhelinnumeron – vastaajina satunnaiset ruotsalaiset

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli sinulle tulee ajoittain pakottava tarve keskustella satunnaisen ruotsalaisen kanssa, on sinulle nyt lanseerattu uusi palvelu. Ruotsi on tiettävästi ensimmäisenä valtiona maailmassa lanseerannut oman kollektiivisen puhelinnumeron kansalaisilleen.

Satunnaisen ruotsalaisen kanssa pääsee keskustelemaan soittamalla numeroon +46 771 793 336. Erittäin ruotsalaiselta kuulostavaa ideaa on mukana tukemassa maan matkailualan yhdistys.

Ruotsin numeron mainoksen mukaan numeroon soittamalla voi jutella vaikkapa lihapullista, hiihtämisestä, revontulista, Nobelin palkinnosta, rikoskirjallisuudesta tai synkemmistä aiheista, kuten pimeydestä ja itsemurhista. Numerolla halutaan lisätä ihmisten tietoisuutta ruotsalaisuudesta.

– Näinä vaikeina aikoina monet valtiot yrittävät rajoittaa ihmisten välistä kommunikaatiota. Me haluamme tehdä täysin päinvastoin, Ruotsin matkailualan yhdistyksen toimitusjohtaja Magnus Ling kuvailee tiedotteessa.

– Teemme Ruotsista ensimmäisen maan, jolla on oma puhelinnumeronsa. Annamme ruotsalaisille mahdollisuuden vastata puheluihin, ilmaista itseään ja jakaa näkemyksiään, olivatpa ne millaisia tahansa, tiedote jatkuu.