1 500-vuotiaalla muumiolla jalassa Adidaksen lenkkarit?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Mongolian Altai-vuoristosta on löydetty 1.500 vuotta vanha muumio. Arkeologit ovat olleet löydöksestä innoissaan, sillä muumion jäänteet ovat säilyneet yllättävän hyvässä kunnossa. Tutkijat epäilevät, että kyseessä on vuoristossa elänyt nainen.

Sukupuolesta ei ole kuitenkaan saatu vielä varmuutta. Tutkijat ovat julkaisseet löydöstä kuvia netissä. Muumion jaloista otetusta kuvasta on tullut yllättäen netti-ilmiö. Ihmiset ovat nimittäin huomanneet, että muumion jaloissa on Adidaksen lenkkareita muistuttavat jalkineet.

Salaliittoteoreetikot ovatkin epäilleet, että kyseessä on jonkinlainen aikamatkailija. Arkeologit eivät ole ottaneet kantaa kuvasta syntyneeseen kohuun. He keskittyvät muumion historian selvittämiseen pala palalta.

Tutkija B. Sukhbataarin mukaan muumion hautaamisessa on ollut poikkeavia yksityiskohtia. Muumio on todennäköisesti saanut seremonialliset hautajaiset, joissa on suoritettu muinaiselle kulttuurille ominaisia rituaaleja.

Muumion hauta sijaitsee 2.803 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuoristoilman viileys on edesauttanut jäänteiden säilymistä. Tutkijat uskovat, että muumiosta tulee paljastumaan vielä paljon jännittäviä seikkoja, kunhan tutkimukset etenevät.