Viron presidentti DJ-keikalle Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viron tasavallan presidentti Toomas Hendrik Ilves saapuu 28. huhtikuuta Helsinkiin soittamaan suosikkilevyjään Bar Siltasessa. Tapahtuman perusteena on Universal Music Finland & Balticsin julkaisema kokoelmalevyllinen presidentti Ilveksen rock-suosikkeja vuosilta 1963-1978.

Teenage Wasteland -levyn tuotoilla tuetaan Unelmien päivä -hyväntekeväisyysohjelmaa, mikä toteuttaa vakavasti ja kroonisesti sairaiden lasten toiveita ja unelmia. Presidentti Ilves toimii itse esittelytilaisuuden DJ:nä yhdessä suomalaisen rock-legenda Sami Yaffan kanssa. Yaffa on tehnyt konserttien ohella tehnyt myös DJ-keikkoja joka mantereella, mutta ei aiemmin ole päässyt valtiopäämiehen kanssa soittamaan levyjä.

Monipuolisena kulttuurinystävänä tunnettu presidentti Ilves saapuu Helsinkiin esittelemään nuoruutensa suosikkimusiikkia ja keskustelemaan kappaleista yhden suosikkibändinsä New York Dollsin entisen basistin, Suomen arvostetuimpiin rock-ikoneihin kuuluvan Sami Yaffan kanssa.

– Ne ovat biisejä, joita kuuntelin lapsena transistoriradiosta ja jotka latasivat silloisen teinin täyteen kiihkeää elämänodotusta. Siksi kokoelman nimeksi sopii hyvin lainaus The Whon erinomaisesta Baba O’Riley:stä. Niin kliseiseltä kuin se nyt 62-vuotiaan presidentin sanomana voikaan kuulostaa, pelasti rock aikoinaan elämäni, kertoo presidentti Toomas Hendrik Ilves.

– Kaikki suosikkini eivät valitettavasti mahtuneet kokoelmalle. Olisin mielelläni ottanut mukaan myös suurelle yleisölle tunnetumpia hittejä, mutta tässä on nyt kenties enemmän yllätyksiä, taustoittaa Ilves.