Suomi nousi taas maailman listaykköseksi :)

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekstiviesteihin mukaan taannoin tulleet graafiset kuviot, emojit, korvasivat kertaheitolla sitä ennen viestejä värittäneet hymiöt. Suomi kulki 1990-luvulla etulinjassa maailman mobiilissa viestinnässä, kunnes moni muu maa kiilasi meidän edellemme. Nyt eräs ykköspaikka on taas suomalaisten.

Tilastoja uutisoiva The Atlas -verkkosivusto on nyt kertonut miten paljon eri maissa käytetään emoji-merkkejä sosiaalisen median kommenteissa. Suomi nousi tällä listalla ylivoimaiseksi ykköseksi, sillä meillä peräti 63 prosenttia kommenteista pitää sisällään jonkinlaisen emojin.

Toiseksi listalla sijoittuneessa Ranskassa emoji tai useampia on mukana 50 prosentissa viestejä ja kolmanneksi sijoittuneessa Iso-Britanniassa 48 prosentissa viestejä. Mobiilikäytön ylivoimaisessa ykkösmaassa Koreassa emojit ovat joko menneen talven lumia tai eivät ole vielä lyöneet itseään läpi. Siellä nimittäin emojit ovat käytössä vain 32-prosentissa.