Susi uhkasi poikasia – pöllö hyökkäsi rajusti ja karkotti pedon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pöllöt ovat taitavia lentäjiä, ja juuri lentotaitojensa avulla ne ovatkin kykeneviä puolustamaan omaa pesäänsä isoiltakin pedoilta. Nyt BBC Earth -kanavan luontovideolla nähdään tilanne, jossa pöllö onnistui ajamaan sudetkin tiehensä armottomilla hyökkäyksillään.

Pöllöt pystyvät suojelemaan pesäänsä ja poikasiaan lähtemällä nopesti lentoon ja kääntämällä itsensä ylösalaisin yrittäessään kaapata ylhäältä päin saalistavaa petoa teräviin kynsiinsä. Pöllöt huomaavat susien lähestyvän pesää ja pieniä avuttomia poikasia, jolloin pöllöt nousevat ilmaan puolustusasemiin.

Maassa oleva lintu ei varmasti saisi isoa sutta säikähtämään, mutta ylhäältä tulevat hyökkäykset ovat kuitenkin arvaamattomia ja pelottavia. Pöllö hyökkää useamman kerran suden päälle ja tarttuu sen turkkiin terävillä kynsillään, mikä saa suden lopulta luovuttamaan ja jättämään pesän rauhaan.