Isoveli valvoo: Uusi poliisiauto skannaa kasvoja ympäriltään

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietotekniikan kehitys on mahdollistanut monia asioita, joita vielä muutama vuosi sitten nähtiin pääasiassa scifi-elokuvissa. Kerroimme viime viikolla esimerkiksi miten ihmisen kasvot ovat todellisuudessa jokaisen tietoturvauhka, sillä niiden perusteella ihmisestä on hankittavissa hyvin paljon tietoja.

Nyt Japanissa ihmisten kasvot on otettu tehokäyttöön, kun uusiin poliisiautoihin on asennettu kasvojentunnista hyödyntävä järjestelmä. Poliisiautot on varustettu 360-asteen kameroilla, jotka ovat yhteydessä kasvontunnistukseen ja tietokantaan.

Jatkossa automatiikka ilmoittaa viranomaisille, jos poliisiautojen ympärillä liikkuu esimerkiksi etsintäkuulutettuja ihmisiä. Järjestelmä tunnistaa kasvoja jopa 60 metrin etäisyydeltä ja jopa 120 kilometrin tuntinopeudessa, Wall Street Journal uutisoi. Kiinan poliisi ottaa saman järjestelmän käyttöön myöhemmin tänä vuonna.