Näin teet vanhasta paidasta hauskan kesätopin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhat lyhythihaiset paidat jäävät usein vaatekaapin perälle käyttämättömiksi sen jälkeen kun ne ovat venyneet pesussa muodottomiksi tai kutistuneet väärän mallisiksi. Cosmopolitanin julkaisemalla videolla nähdään nyt helppoja vinkkejä, joiden avulla paidat voi muokata uuteen uskoon saksien avulla.

Paidan muuntelemiseen ei tarvita neulaa tai lankaa vaan pelkät sakset ja hakaneula riittävät. Paidan pystyy muuttamaan nopeasti uuteen uskoon leikkelemällä sen hihoja, sivuja, selkäpuolta tai kaula-aukkoa.

Videolla käytetään nopeaa tekniikkaa, jossa paitaan leikataan aukkoja, joiden väleihin jäävät kangaskaistaleet venytetään ja letitetään eri tavoin keskenään. Ennen paidan saksimista kannattaa kuitenkin muistaa, että paidan tulee olla trikoota, että se ei lähde purkautumaan kangasta leikatessa.