Matkailusivusto: Kani on Suomen toiseksi karmein kaupunki

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset saavat ajoittain paistatella hyvässä maineessa, kun maailmalla tehdään listauksia eri maista. Hyvinvoinnilla ja muun muassa koulutuksella mitattuna Suomi menestyy lähes poikkeuksetta, mutta taloudessa ja julkisessa sektorissa Suomi on ainakin Euroopassa usein peränpitäjä.

Nyt About.com -verkkosivuston matkailuosio About Travel on tehnyt mielenkiintoisen listauksen, jossa se on rankannut järjestykseen Suomen karmeimmat kaupungit. Karmeimmaksi on listattu Kajaani, jota syytetään rasismista ja rasistisista rikoksista. Suomalaisia on kuitenkin ihmetyttänyt eniten listan toiselle sijalle rankattu kaupunki nimeltä Kani.

Sivusto kertoo, että Kania pidetään yhtenä Suomen huonoimmista kaupungeista, koska se on niin turvaton ja koska siellä on poikkeuksellisen paljon alkoholiin liittyviä rikoksia. Perustelujen mukaan Kanin kaupungissa liikkuu runsaasti päihtyneitä ihmisiä aiheuttamassa kaaosta ja muun muassa tappeluja, murhia ja jengirikoksia. Suomen saastuneimpiin lukeutuva kaupunki on erityisen turvaton öiseen aikaan.

Kolmanneksi karmeimmaksi kaupungiksi Kajaanin ja Kanin jälkeen listataan Jyväskylä. Viiden joukkoon mahtuvat näiden lisäksi myös Vaasa ja Turku.