Lontoosta New Yorkiin tulevaisuudessa autolla? Matkaa 20 700 kilometriä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lentopelkoiset saattavat päästä pian Amerikkaan myös tavallista moottoritietä pitkin. Mikäli venäläisten haaveilema hanke onnistuu, voivat ihmiset matkustaa pian Lontoosta New Yorkiin autolla. Reissun kokonaispituus on noin 20.700 kilometriä.

Venäläisten haaveena on rakentaa supermoottoritie Lontoon ja New Yorkin välille. Reitti etenisi Lontoosta Euroopan halki Moskovaan, ja siitä Venäjän läpi Alaskan niemimaalla sijaitsevaan Nomeen. Reitti vie lopulta Kanadan kautta Yhdysvaltojen itärannikolle New Yorkiin.

Idea esiteltiin viime vuonna Russian Academy of Science -tapahtumassa. Projektin työnimi on Trans-Eurasian Belt Development. Idean esittelijöiden mukaan projektin kustannukset olisivat biljoonia dollareita. Rakentajien tulisi myös keksiä keino, miten autoilijat ylittävät Aasian ja Amerikan väliin jäävän Beringinsalmen, CNN uutisoi.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.