Nissan: Japanissa enemmän sähköautojen latauspaikkoja kuin huoltoasemia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähköautot ovat mullistaneet nopeasti jos nyt ei vielä automarkkinoita kokonaan, niin ainakin automarkkinoiden tulevaisuuden. Esimerkiksi Teslan sähköautolla ajetaan jo yli 400 kilometriä yhdellä latauksella ja kuljettajan niin halutessa vieläpä automaattiohjauksella. Nyt Japanissa sähköautojen latauspaikoissa on tapahtunut historiallinen käänne.

Sähköautojen edelläkävijämaassa Japanissa sähköautojen latauspaikkojen määrä on nyt ylittänyt huoltoasemien määrän. Latauspaikkoja listaavan Chargemapin kartta Japanista osoittaa nopeat CHAdeMO-laturit, joista esimerkiksi Teslaan voi ladata tunnissa 220 kilometriä lisää ajoa.

Japanissa on nyt yhteensä 2.800 CHAdeMO-laturia, joten Nousevan auringon maassa voi ajaa käytännössä minne tahansa huolehtimatta ennakkoon pikalatauksen saamisesta. Kaikkiaan erilaisia sähköautojen latauspaikkoja on Japanissa Nissan-yhtiön mukaan peräti 40.000, mikä on 6.000 enemmän kuin maassa on huoltoasemia.

Nissanin laskuissa ovat mukana myös kotitalouksiin asennetut latauspaikat, joista vain osa on kaikkien käytettävissä. Euroopassa nopeita CHAdeMO-latureita on nykyisin yhteensä 1.500 ja Yhdysvalloissa 850. Määrä kasvaa nopeasti, ja myös Suomessa yhä useampi kauppa ja kauppakeskus asentaa latureita pysäköintipaikoilleen.