Historialliset pistoolit huutokaupataan – hinta jopa miljoonia?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venezuelalainen vallankumousjohtaja Simon Bolivar oli aikansa legenda. Hänen ansiostaan moni Etelä-Amerikan maa sai itsenäisyyden, ja miestä pidetään edelleenkin sankarina. Nyt miehen omistamat pistoolit tulevat myyntiin.

Vuonna 1783 syntynyt Simon Bolivar on jäänyt historiankirjoihin miehenä, joka halusi Etelä-Amerikkaan samanlaisen liittovaltiomuodon kuin Yhdysvalloissa oli. Kaksi miehen omistamaa pistoolia on nyt päässyt Christie’sin huutokaupan listoille New Yorkissa. Aseparia voidaan pitää historiallisesti merkittävänä.

Pistoolit ovat ranskalaisen ja Napoleonin henkilökohtaisen asesepän tekemiä. Pistoolit on varustettu näyttävillä yksityiskohdilla ja kuvioissa toistuu muun muassa mytologisia hahmoja. Sama huutokauppakamari myi toisen miehelle kuuluneen aseparin vuonna 2004 uskomattomalla 1,69 miljoonalla dollarilla, eli 1,48 miljoonalla eurolla, Centre Daily Times uutisoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat