Näin New Yorkissa: Heroiinin yliannostuksen vastalääkettä ilman reseptiä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

New Yorkissa on huomattu huima nousu kuolemaan johtaneissa huumeiden yliannostustapauksissa. Kaupunki yrittää taistella yliannostuskuolemia vastaan alkamalla myymään vastalääkettä apteekeissa ilman reseptiä.

Daily Mail -lehden mukaan huumeiden yliannostuksen vuoksi kuolleiden määrä on noussut vuoden 2010 jälkeen noin 84 prosenttia. New York yrittää saada luvun laskuun vapauttamalla Naloxone-nimisen vastalääkkeen kaikkien saataville ilman reseptiä. Pormestari Bill de Blasio toivoo lääkkeen saatavuuden pelastavan vuodessa satoja henkiä.

Poliisit ovat alkaneet kantaa mukanaan Naloxone-vastalääkettä vuodesta 2014 lähtien, mutta nyt myös apteekit saavat myydä sitä ilman reseptiä. Vastalääkettä myydään apteekeissa alennettuun hintaan, että se olisi mahdollisimman hyvin kaikkien ostettavissa.