Glenn Danzig palaa Misfitsin riveihin – 33 vuoden jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuonna 1977 perustettu amerikkalaisbändi Misfits lukeutuu kaikkien aikojen legendaarisimpiin punk rock -yhtyeisiin. Nyt yhtyeen perustajajäsen ja alkuperäinen vokalisti, Glenn Danzig, on palaamassa Misfitsin riveihin – ainakin kahden keikan ajaksi.

Danzig tulee esiintymään Misfitsin kanssa Yhdysvaltojen Denverissä ja Chicagossa syyskuussa järjestettävissä Riot Fest -tapahtumissa. Misfits ja yhtyeen alkuperäinen laulaja esiintyvät yhdessä edellisen kerran 33 vuotta sitten, lokakuussa 1983.

Uudessa kokoonpanossa mukana ovat Danzigin lisäksi kitaristi Doyle Wolfgang von Frankenstein ja basisti Jerry Only. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuka soittaa rumpuja keikoilla.

Kauhuteemaista punk rockia soittava Misfits perustettiin vuonna 1977 New Jerseyssä. Yhtyeen hajottua vuonna 1983 Glenn Danzig perusti ensin Samhain-yhtyeen ja myöhemmin Danzig-nimisen kokoonpanon. Vuonna 1995 comebackin ilman Glenniä tehnyt Misfits on sittemmin esiintynyt lukuisten eri vokalistien kera.