Itseään halaamalla lohduttanut orankivauva toipuu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin International Animal Rescue IAR -järjestön pelastamasta orangin poikasesta Jossista, joka oli pahasti traumatisoitunut. Jossia oli pidetty lemmikkinä ja se oli erotettu vauvana omasta emostaan. Traumatisoitunut poikanen halasi itseään ja löi itseään lattiaa ja seinää vasten eivätkä hoitajat voineet olla varmoja poikasen selviämisestä.

Nyt Barcroft TV on päivittänyt pienen Jossin kuulumisia. Joss on alkanut huonosta ennusteestaan huolimatta toipumaan ja ottamaan kontaktia muihin eläinsuojassa oleviin poikasiin. Joss käy tällä hetkellä orangin poikasille tarkoitettua esikoulua, jossa se pärjää hoitajien mukaan todella hyvin.

Poikasten esikoulussa karun alun saaneita poikasia opetetaan ottamaan kontaktia lajitovereihinsa ja sopeutumaan uudelleen elämiseen luonnossa. Joss oli adoptoitu laittomasti vain parin kuukauden ikäisenä perheeseen, minkä vuoksi emo ei ehtinyt opettamaan poikaselle tärkeitä elämänoppeja. Joss on kuitenkin sopeutunut hyvin ja muuttunut vähitellen hoidossa sosiaalisemmaksi.