Videopuhelut uuteen aikakauteen – nyt myös hitaille yhteyksille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kalifornian San Franciscossa vietetään parhaillaan Googlen I/O-kehittäjäkonferenssia. Vuodesta 2008 asti järjestetyssä tapahtumassa yhtiö muun muassa esittelee uusia sovelluksia ja laitteita. Tänä vuonna Google esitteli muun muassa Duo-videopuhelusovellusta.

Sovelluksen tarkoituksena on mahdollistaa videopuheluiden tekemisen myös hitailla verkkoyhteyksillä. Mashable-sivuston mukaan sovellus julkaistaan Android ja iOS-laitteille.

Erikoisena ominaisuutena puhelun vastaanottaja näkee soittajan videokuvan jo ennen vastaamista. Duo käyttää uudenlaista QUIC-protokillaa, jonka luvataan olevan aikaisempien videopuhelusovellusten vastaavia tehokkaampi. Googlen mukaan sovellus on täysin päästä päähän salattu ja turvallinen käyttää.