Kosmetologi tarjosi hammashoitoa – potilas menetti etuhampaansa

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Kauneushoitolassa asioinut Kellie Taylor oli kuullut, että hänen kosmetologinsa suoritti asiakkaille kauneushoitojen lisäksi hampaiden valkaisuhoitoja. Englantilaisnainen varasi hoitoon ajan, sillä hinta oli hänen mielestään uskomattoman edullinen.

Kosmetologiksi opiskellut Natalie Kowalczyk veloitti valkaisuhoidoista ainoastaan 89 euroa. Hintaan sisälty useampi hoitokerta. Kellie Taylor halusi säästää toimenpiteen kustannuksissa ja hän tarttui tarjoukseen.

Kellielle lopulta paljastui, ettei Kowalczyk tiennyt juuri mitään hampaiden valkaisusta. Kosmetologi ruiskutti naisen hampaisiin peroksidia, joka valkaisi naisen hampaiden lisäksi hänen ikenensä. Lopulta ikenet pehmenivät ja Taylorin hammaslääkäri kertoi, että etuhampaat jouduttaisiin poistamaan. Natalie Kowalczyk tuomittiin oikeudessa maksamaan Kellielle vahingonkorvauksia 480 euroa.

Kellien mukaan mikään summa ei tule korvaamaan menetettyjä hampaita ja sietämätöntä kipua hänen suussaan. Taylor avautui kärsimyksestään Daily Mail -lehdelle. Nainen halusi kertoa tarinansa, jotta muut välttyisivät samalta virheeltä. Toimenpidettä harkittaessa kannattaa aina selvittää, että hoidon hoitaa ammattitaitoinen ja koulutuksen suorittanut henkilö.