Matkailija, älä sorru näihin alkeellisiin virheisiin

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset oppivat monia asioita matkustaessaan tekemällä erilaisia virheitä, joista on hyvä ottaa aina opiksi seuraavaa matkustuskertaa varten. Soniatravels paljastaa viisi yleisintä virhettä, jotka ihmiset tekevät matkustaessa. Nämä vinkit on hyvä pitää mielessä tulevia matkoja varten.

1. Tee lähtöselvitys itse

Tee lähtöselvitys itse ja tulosta tai lähetä sähköpostiisi oma lippusi ennen lentokentälle saapumista. Miksi haluat jonottaa lähtöselvitystiskillä?

2. Kopioi lippusi

Älä turvaudu siihen, että matkalippusi on sähköpostissa. Kannattaa pitää mukana myös tulostettua lippua tai tallentaa puhelimeen kuva lipusta, koska verkon ollessa huono et pääsekään lataamaan lippua näkyville sähköpostista. Harva muistaa varausnumeroaan tai edes hotellin nimeä saatika osoitetta ulkoa, minkä vuoksi paperinen lippu on myös hyvä pitää tallella.

3. Älä pakkaa liikaa

Monet ihmiset pakkaavat laukkuunsa useita eri asuja, joista käyttävät viikon loman aikana vain murto-osaa. Kannattaa pakata vain muutama suosikkiasu ja säästyä raskaan matkalaukun kantamiselta.

4. Tarkasta luottokortin tarve ja passin voimassaoloaika

Joissain hotelleissa maksuvälineeksi ei huolita muita kuin luottokortteja. Osa hotelleista vaatii luottokortin tiedot kirjautumisen yhteydessä, joten sellainen täytyy olla hankittuna. Kannattaa myös tarkistaa, vaatiiko matkakohteesi passiltasi pidemmän voimassaoloajan kuin lomasi. Osa maista vaatii passin voimassaoloajan olevan yli puoli vuotta matkan alusta eteenpäin, vaikka matka kestäisikin vain pari viikkoa.

5. Tarkasta liittymäsi tiedot

Moni tekee sen virheen, että käyttää puhelintaan matkalla ja kotiin palatessa saakin yllättävän monen sadan euron puhelinlaskun. Kannattaa siis ottaa selvää, mitä puhelimen käyttäminen matkakohteessa maksaa, ja käyttää kahviloiden ja ravintoloiden ilmaista laajakaistaa aina kun on mahdollista.