Näillä keinoilla naiset selättävät kuukautiskivut!

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa naisista kärsii joka kuukausi kuukautisten aiheuttamasta vatsakivusta, krampeista, mielihaluista ja päänsärystä. Särkylääkkeistä voi olla osaan vaivoista apua, mutta yleensä naiset oppivat vasta vuosien mittaan huomaamaan mikä heidän vartalolleen sopii avuksi.

Women’s Health -lehti kertoo Whisper-sivuston tekemästä kyselystä, jossa selvitettiin miten naiset pystyvät selviämään kovista kuukautiskivuista. Kyselyyn osallistui yli 50.000 naista, joiden avulla paljastui neljä asiaa, joista kuukautiskipua poteville on suurin apu.

34,1 prosenttia naisista kertoi lepäävänsä ja nukkuvansa kivun pois. 33 prosenttia luotti kipujen aikana roskaruoan nautiskelemiseen, ja 23,4 prosenttia naisista rentoutui Netflix-sarjojen ja elokuvien parissa. 9,5 prosenttia naisista luotti suklaan ja viinin parantavan kuukautiskivut.