Googlen patentti: Onnettomuuden uhri jää kiinni konepeltiin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google suunnittelee ottavansa erikoiset keinot käyttöön itseohjaavien autojen onnettomuuksien varalle. Tämä tapahtuisi eräänlaisen ihmiskärpäspaperin avulla. Google on patentoinut meneltelmän, jossa ajoneuvon etuosa päällystettäisi tahmealla materiaalilla.

Tarkoituksena olisi, että jalankulkija jäisi materiaaliin kiinni mahdollisen törmäyksen tapauksessa. Onnettomuustilanteissa jalankulkijat lentävät usein konepellin päältä auton katolle tai tielle.

The Mercury News -sivuston mukaan tahmea materiaali estäisi tämän, ja ehkäisisi useista iskuista johtuvien vammojen syntymisen. Menetelmä toimisi vain itseohjaavissa autoissa, sillä auton konepellillä makaava ihminen haittaisi luonnollisesti ihmiskuljettajan näkökykyä.

Liimakerros myös ilmaantuisi auton etuosaan ainoastaan onnettomuuksien yhteydessä. Näin ollen esimerkiksi roskat ja hyönteiset eivät tarttuisi siihen ajon aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.