Aborttikiihkoilijan kiertue peruuntui – Australia esti pääsyn maahan

Ohhoh! · Annika Kela

Yhdysvaltalainen aborttien vastustaja Troy Newman joutui taannoin noloon tilanteeseen lentokentällä, sillä häntä ei päästetty Australiaan lähtevälle lennolle. Denverin kentällä miehelle paljastui, että Australian viranomaiset olivat peruneet hänen viisuminsa.

Troy Newmanin oli tarkoitus luennoida aborttien kieltämisestä kiertueella, joiden etappeja olivat Melbourne, Hobart, Sydney, Brisbane ja Cairns. Troy kuuluu abortteja vastustavaan ryhmään Operation Rescue ja miehen tärkein missio on saada abortit lailla kielletyiksi. Newmania pidetään kiihkoilijana, joka vastustaa abortteja erittäin kärkkäästi.

Mies on todennut, että naiset, jotka tekevät abortin ovat syyllistyneet murhaan. Newman on myös sitä mieltä, että abortteja suorittavat lääkärit tulisi teloittaa. Lisäksi kertoi pari viikkoa sitten, että WTC-iskut olivat Jumalan varoitus ihmisille.

Australian viranomaiset ilmoittivat, että Troylla on mahdollisuus valittaa viisuminsa perumisesta.