Tutkimus: Valkoihoiset amerikkalaiset Yhdysvaltain pahin terroristiuhka

Ohhoh! · Annika Kela

Washingtonissa sijaitseva tutkimuslaitos New America on julkaissut tutkimustuloksensa koskien massamurhia Yhdysvalloissa. Tilastot osoittavat, että 2001 vuoden WTC-iskujen jälkeen valkoihoiset yhdysvaltalaiset ovat olleet Pohjois-Amerikan suurimpien terrori-iskujen takana.

New York Times -lehden mukaan ääri-islamistit olivat vastuussa seitsemästä iskusta, joissa menehtyi 26 ihmistä. Samassa ajassa ääriliikkeiden valkoihoiset yhdysvaltalaiset jäsenet suorittivat peräti 19 terrori-iskua, joissa kuoii 48 ihmistä.

Tutkimus paljasti, että uskonto, politiikka tai rotuasiat olivat vain harvoin terrori-iskujen taustalla. Tutkimuksesta oli jätettu ulkopuolelle vuonna 2012 Coloradon elokuvateatterissa tehty massamurha vaikka se onkin hälyttävä esimerkki valkoihoisten suorittamista massamurhista.

Terrorismia tutkineet Marylandin yliopiston tutkijat toivovat, että uudet tutkimukset ja tilastot muuttavat ihmisten käsityksen terrorismista Yhdysvalloissa. Ihmiset pelkäävät jihadisteja, vaikka samaan aikaan valkoiset ääriliikkeiden jäsenet aiheuttavat Pohjois-Amerikassa vakavamman uhan kansalaisille.