Tämän upeampaa leijaa saa hakea – kuin elokuvista

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Taiwanilainen leijoja suunnitteleva ja valmistava Tsan-Huang Feng on valmistanut pyöräilevän leijan, joka on saanut ihmisten suut auki ihmetyksestä. Leija on suoraan kuin elokuvista eikä sen kaltaista leijaa olekaan aiemmin nähty.

Leija koostuu pyörästä, jota polkee lippalakkipäinen poika. Leija on tehty niin upeasti, että poika ei näytä pelkästään polkevan pyörää vaan pojan jalat oikeasti liikkuvat tuulen voimalla ja pyörittävät polkimia. Leija pysyy täydellisesti tasapainossa ja aina niin päin, että pyörä on pojan alla.

Talon yllä ilmojen halki pyöräilevä poika näyttää todella maagiselta. Tsan-Huang Feng on tehnyt vuosien saatossa useampia monimutkaisia ja yksityiskohtaisia leijoja, mutta pyöräilevä poika on idealtaan niin toimiva, että se taitaa viedä tällä hetkellä pisimmän korren.