Tokion olympialaisiin halutaan keinotekoinen meteorisade

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tokiossa vuonna 2020 järjestettävien kesäolympialaisten avajaisseremoniaan halutaan luoda varmasti mieleenjäävä ja historiallinen ohjelmanumero. Japanilainen ALE-yhtiö suunnittelee toteuttavansa tapahtumassa keinotekoisen meteorimyrskyn.

Keinotekoinen meteoriparvi, Skycanvas, toteutettaisiin maata kiertävien sateliittien avulla. Sateliitit ampuisivat maata kohti litiumista, kuparista ja kalsiumista valmistettuja pellettejä. Kappaleet palavat ilmakehässä synnyttäen erivärisiä tähdenlentoja.

ALEn mukaan keinotekoiset tähdenlennot näkyisivät maahan voimakkaammin ja kauemmin kuin luonnon vastaavat ilmiöt. Ohjelmanumero ei tule olemaan missään nimessä halpa, sillä yksi pelletti maksaa Gizmodo-sivuston mukaan yli 7.000 euroa. Yksi sateliitti pitäisi sisällään 500-1000 pellettiä.

Meteorimyrsky tulee näkymään 190 kilometrin alueella Japanissa, joten sitä pääsee potentiaalisesti seuraamaan yli 30 miljoonaa henkeä. ALE suunnittelee lennättävänsä ensimmäisen Skycanvas-sateliitin maata kiertävälle radalle vuonna 2017.