Nyt tulee viinijäätelö! Kesäisessä herkussa jopa 10 % alkoholia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset pitävät tunnetusti alkoholista, mutta kovin merkittäviä innovaatioita meillä ei ole alalla nähty. Hauskimpiin lukeutuvat toistaiseksi esimerkiksi julkkisjuhlissa yleistyneet liivatteella kiinteään muotoon muutetut drinkit ja shotit.

Ensi kesän hitiksi voi kuitenkin muodostua Yhdysvalloissa jo suurta huomiota saanut Winecream, jonka on nimensä mukaisesti viinin ja jäätelön yhdistelmä. Viinijäätelö syntyy, kun viinin ja kerman sekoitetus jäähdytetään nopeasti typellä. Makuja voi siksi olla yhtä monta kuin on viinejäkin.

Herkussa voi olla jopa 10 prosenttia alkoholia, joten viinijäätelö ei ole autoilijan valinta. Annos jäätelöä sisältää nimittäin alkoholia lähes saman verran kuin lasillinen viiniä.

Winecream ei ole vielä päätynyt Yhdysvalloissa kauppojen hyllyille, mutta sitä voi saada kaupasta jo lähitulevaisuudessa, kun baltimorelainen perheyritys Crossroad Company lanseeraa tuotteen myyntiin. Yhtiö on itse myynyt herkkua parin vuoden ajan pääasiassa festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, ja lisäksi sitä on saanut ostettua Marylandissa sijaitsevasta baarista, jossa viinijäätelö on saanut suuren suosion.