Taapero oppi hätäensiavun alkeet – osaa laittaa aikuisen kylkiasentoon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hätäensiapukursseilla opetetaan tärkeimmät ihmishengen pelastavat ensiaputoimenpiteet, joita ovat muun muassa hengitysteiden avaaminen, kylkiasentoon kääntäminen, hätäilmoituksen tekeminen ja erilaisten sairaskohtausten tunnistaminen.

Moni on oppinut hätäensiavun alkeet terveystiedon oppitunnilla jo nuorena, mutta niiden kertaaminen ei varmasti olisi pahitteeksi. Facebookissa leviää Lars Frode Bjørkin julkaisema video, jossa taapero suorittaa aikuiselle naiselle ensiapua. Video todistaa, että jopa taapero on tarpeeksi vanha oppiakseen pelastamaan aikuisen ihmisen hengen.

Videolla pieni lapsi suorittaa maassa makaavalle aikuiselle naiselle hätäensiapua avaamalla naisen hengitystiet ja laittamalla hänet kylkiasentoon. Pikkuinen toimii ripeästi ja saa naisen käännettyä oikeaoppisesti kyljelleen noin puolen minuutin kuluessa.Katso video tästä.