Uusi älypyörätuoli kiipeää portaita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toyota ja Segwayn kehittelijän, Dean Kamenin DEKA-yhtiö ovat tuomassa markkinoille uuden ajan pyörätuolia. iBOT 2.0 pystyy muun muassa kiipeämään rappusia pitkin ja liikkumaan haastavassakin maastossa.

iBot ei ole varsinaisesti uusi keksintö. Laiteen ensimmäinen versio tuotiin The Verge -sivuston mukaan markkinoille jo vuonna 2001. 25.000 dollarin hintalapun vuoksi älypyörätuoleista ei kuitenkaan tullut menestystä, ja niiden valmistus lopetettiin vuonna 2009.

DEKAn ja Toyotan yhteistyönä iBotista ollaan kuitenkin työstämässä aikaisempaa kevyempää ja pienikokoisempaa. Kamenin mukaan teknologian kehittyminen 15 vuoden aikana tulee näkymään älypyörätuolin uusissa ominaisuuksissa. Aika näyttää, tuleeko tekniikan kehitys myös alentamaan iBotin uuden version hintaa.