Australialaismies keksi kierrätystalon, joka kestää jopa pyörremyrskyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australialainen surffaaja ja surflautojen suunnittelija Nev Hyman huolestui muoviroskan suuresta määrästä merissä, ja päätti tehdä oman osansa planeetan tulevaisuuden eteen. Mies käytti suunnittelutaitojaan kierrätysmateriaalista rakennettujen kotien luomiseen.

– Olen viettänyt koko elämäni meren lähellä. Olen nähnyt, minkälaista tuhoa muovijäte saa aikaan, mies kuvailee Mashable-sivustolle.

Hymanin Nev House -yritys rakentaa valmiskoteja, jotka on valmistettu 60-prosenttisesti kierrätysmateriaaleista. Sen lisäksi että rakennukset ovat ekologisia, ne on suunniteltu kestämään pyörremyrskyjen kaltaisia luonnonkatastrofeja. Kaiken lisäksi Nev House -talojen rakentaminen vie vain viisi päivää.

Nev Hyman suunnitteli valmistalot yhdessä arkkitehti Ken McBryden kanssa. Rakennukset valmistetaan puun ja kierrätysmuovin yhdistelmästä sekä sertifoidusta puutavarasta. Inhabitat-sivuston mukaan talojen katoille voi helposti liittää esimerkiksi aurinkopaneeleja.

Hymanin tavoitteena on, että valmistaloja voitaisiin käyttää kotien lisäksi esimerkiksi koulurakennuksina ja lääkäriasemina niitä eniten tarvitsevilla alueilla. Nev House ei ole hyväntekeväisyysjärjestö, mutta miehen mukaan Nev House pystyy toimittamaan rakennuksia muita myrskynkestäviä taloja valmistavia yhtiöitä halvempaan hintaan.