Laastari kertoo koska pitää etsiä varjopaikka – mittaa UV-säteilyä

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kosmetiikkajätti L’Oreal on lanseerannut älylaastarin, joka mittaa UV-säteiden vaikutusta käyttäjän ihoon. Ihoon kiinnitettävä tarra on muutaman senttimetrin pituinen, ja sitä voi käyttää useiden päivien ajan.

Laastari vaihtaa väriään sitä mukaan, mitä enemmän se imee itseensä UV-valoa. Käyttäjä voi selvittää Android ja iOS-sovelluksen avulla, kuinka paljon hän on altistunut auringon ultraviolettisäteille. My UV Patch -laastareita aletaan jakamaan ilmaiseksi 16 maassa tänä kesänä.

L’Orealin teknologiahautomon johtaja Guive Balooch kertoo BBC-uutissivustolle, ettei laastaria ole tarkoitettu muistuttamaan käyttäjiä lisäämään aurinkovoidetta iholleen. Sen sijaan tarkoituksena on mitata ihon pidempiaikaista altistumista UV-säteille.