Lapset pelastivat miehen hengen – sammuttivat tulipalon vesipyssyillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen North Dakotassa sijaitseva palolaitos sai taannoin hälytyksen asuntopalosta West Fargossa. Asunnon omistaja ei voinut poistua kotoaan kotihappihoidon vuoksi. Paikan päällä pelastushenkilökunta kuitenkin huomasi, että tulipalo oli jo sammunut.

Kävi ilmi, että naapuruston lapset olivat ehtineet sammuttamaan palon ennen palokunnan saapumista paikalle. Lapset olivat käyttäneet sammutustyöhön Super Soaker -vesipyssyjä. Nokkelat lapset olivat haistaneet savun ja havainneet yhden asunnon olevan tulessa.

– Heillä oli käytössään Super Soakerit, ja niiden kantomatka on aika pitkä, palopäällikkö Daniel Fuller kuvaili paikalliselle Forum of Farmo-Moorhead -lehdelle.

Paikalle osuneita lapsia kiitetäänkin nyt kotihappihoidossa olevan miehen hengen pelastamisesta. Pelastustyön suorittaneet viisi poikaa ja tyttöä opiskelevat samalla ala-asteella. Kolme heistä asuu kerrostalossa, jossa tulipalo tapahtui.

– Lasten täytyi täyttää vesipyssyt uudelleen pari kertaa, mutta he onnistuivat sammuttamaan palon lähes täysin, palopäällikkö jatkaa.