Massiiviset maine coonit ovat majesteettisia kotikissoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kotikissan näköinen, mutta keskikokoisen koiran kokoinen maine coon on maailman suurin kotikissarotu. Rotu saapui Suomeen vasta vuonna 1989, mutta sen edustajia on jalostettu Yhdysvalloissa 1800-luvun loppupuolelta lähtien.

Maine coonit ovat majesteettisia kotikissoja, ja tunnetuin rodun edustaja lienee sarjakuvista tuttu Karvinen. Pisimmän kissan maailmanennätystä hallitseva Stewie on kuonosta hännänpäähän mitattuna 123 senttimetriä pitkä maine coon. Kyseessä ei kuitenkaan ole ainoa rodun edustama jättiläinen.

Maine coonien omistajat ovat julkaisseet ahkerasti lemmikkieläintensä kuvia nettiin. Kokosimme kuvista parhaimmat, ja ihmiset voivat ihmetellä huikean kokoisten kissojen massiivisia olemuksia. Ei ihmekään, että luonnossa liikkuneita maine coon -kissoja on luultu villieläimiksi.

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

View post on imgur.com

I feel for the poor soul who has to clean this cat's litter box…

Imgur, meet Gustav. A friend's ($1200) Maine Coon.