Ilmatieteen laitos: ”Parissa päivässä +27,4 asteesta -0,4 asteeseen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa koettiin monien viime vuosien tapaan poikkeuksellisen lämmin toukokuu, kun lämpöaalto alkoi Vappuna heti kuukauden alkaessa. Ikävä kyllä samainen lämpöaalto päättyi kuitenkin kuukauden vaihtuessa kesäkuuksi. Nyt Ilmatieteen laitos on vahvistanut poikkeuksellisen nopean muutoksen lämpötiloissa.

– Täyskäännös parissa pvässä: 3.6. #Hämeenlinna Lammi +27,4; nyt 6.6. -0,4°C. Alajärvi yön kylmin, -2,6; myös Halsua -2,0°C. #pakkanen #kesä

– Ankaraa hallaa mitattiin viime yönä Suomenselän alueella: Alajärven Möksyssä maanpinnassa jopa -7,5 °C (2m korkeudella -2,6 °C). #sää #halla

Kolmessa vuorokaudessa säätila muuttui siis kuuman helteisestä hyiseksi hallaksi ja vuodenaikaan nähden koviksi pakkasiksi. Samalla asiantuntijat ovat kuitenkin muistuttaneet, että marjasadolle hallat eivät todennäköisesti enää aiheuta ongelmia, koska kasvukausi on jo niin pitkällä. Tällä viikolla kesäterassille kannattaa kuitenkin pukeutua lämpimästi.